Online jegyvásárlás menete:

Jegykategória kiválasztása

A bal oldali kereső fölött található "Megvásárlás" gombbal bármikor továbbléphetsz a fizetéshez.

1. lépés: Nézd át a kosarad!

2. lépés: Add meg az adataidat!

E-mail cím: A Te e-mail címed. Fontos, hogy valós legyen, mert ide küldjük a jegyeket és a nyugtát vagy számlát.

Vásárló neve: A Te Neved.

Irányítószám: A Te irányítószámod.

Város: A város, ahol laksz.

Utca, házszám: Utca, tér stb. neve és házszám.

Telefonszám: A Te telefonszámod.

Számlázási adatok: Ha számlát kérsz, akkor lehetőséged van megadni a fenti adatoktól eltérő számlázási adatokat, de ugyanazokkal az adatokkal is kérheted a számlát. Eltérő számlázási adatok esetén a "Számlázási adataim megegyeznek a fentiekkel" jelölőnégyzetet hagyd üresen és töltsd ki a számlázási adatok megadására szolgáló mezőket!

Amennyiben személynek szükséges a számla a vásárlásról, az Ügyfél típusánál jelöld be a "Személyt". Ha pedig céges számlát kérsz, ugyanitt a "Cég" négyzetet jelöld ki. Magánszemélyként az adószám, az EU adószám és a bankszámlaszám kitöltése nem szükséges!

Amennyiben rendelkezel ajándékutalvánnyal, add meg annak sorszámát!

Válassz fizetési módot!

A vásárlás megkezdése előtt kérjük olvasd el figyelmesen, és ha egyet értesz vele, fogadd el az Általános Szerződési Feltételeket és adatkezelési tájékoztatónkat a négyzetekre kattintva. A vásárlás csak ezek elfogadása után folytatható.

3. lépés – Internetes fizetés

Kártyaszám: A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, 13-19 jegyű szám.

Lejárati dátum: A kártya előlapján dombornyomással vagy nyomtatással szereplő, hh/éé formátumú szám.

Érvényesítési kód: A kártya hátlapján az aláírási panelen található számsor utolsó három jegye {CVV2, vagy CVC2}. Ha a kártyádon nem szerepel ilyen kód, ezt a mezőt üresen lehet hagyni!

Az alábbi kártyatípusokkal tudsz fizetni:

Mire van szükséged ahhoz, hogy MasterCard Mobile alkalmazással fizethess?

MasterPass - Fedezd fel az online vásárlás kényelmesebb módját!

4. lépés – Jegyküldés emailben, beváltás

A fizetés jóváhagyása után e-mail címedre küldünk egy e-mailt:

Két lehetőséged van a jegyed beváltásához:

A. Otthoni nyomtatás: Kérjük, a jegyet csak akkor nyomtasd ki, ha ez elengedhetetlen. Védjük a környezetet!

A levélben található PDF linkre kattintva tudod letölteni, megnyitni, valamint nyomtatni a jegyedet. Ha több jegyet vásároltál, azokat külön linkeken tudod letölteni. A megnyitáshoz Adobe Reader nevű segédprogramra lesz szükséged, amit innen tudsz letölteni.

A kinyomtatott jegyet magaddal kell hoznod a gyógyfürdőbe vagy strandra. A bejáratnál található beváltóponton elektronikus karszalagra váltjuk a kinyomtatott jegyedet.

B. Mobil jegy bemutatás (Szükséged lesz Androidos, vagy iOS –es okostelefonra és arra telepítve Google Wallet (Android) vagy Wallet / Pass Book (iOS) alkalmazásokra):

Az e-mail-ben található .pkpass formátumú jegyedet töltsd le a telefonod megfelelő applikációjába (Google Wallet – Android, vagy Wallet / Pass Book – iOS. Az okostelefonodat hozd magaddal a gyógyfürdőbe vagy strandra. Az applikációban található QR kód felmutatásával elektronikus karszalagra váltjuk a jegyedet. (Mobil jegy bemutatása esetén nincs szükség jegyet kinyomtatni és magaddal hozni.)

Gyakori kérdések

Amennyiben problémával szembesülsz az online vásárlás során, kérjük, olvasd el a lent felsorolt megoldásokat, hátha segítségül szolgálnak.

Nem kaptam Tőletek e-mailt! Hol találom a jegyemet?

A link megérkezéséig maximum 24 óra telhet el. Ha ezután sem kaptál Tőlünk e-mailt, kérjük, tedd meg a következő lépéseket:

  1. Ellenőrizd a Levélszemét (Spam) mappádat a leveleződben, hátha odakerült!
  2. Előfordulhat, hogy véletlenül rosszul adtad meg az e-mail címedet. Kérjük, ebben az esetben írj Nekünk az ugyfelszolgalat@budapestspas.hu címre!

Nem sikerült online fizetnem. Mi lehet a probléma?

Amennyiben nem sikerült az online fizetés, kérjük, győződj meg róla, hogy a bankkártyád alkalmas online fizetésre vagy átutalásra. A fizetés nem fog sikerülni, ha a kártya le van tiltva vagy érvénytelen.

Esetleg próbáld meg a felsorolt lépéseket:

  1. Próbáld meg elölről kezdeni a fizetési folyamatot, győződj meg róla, hogy helyes adatokat adsz meg!
  2. Amennyiben többszöri próbálkozás ellenére sem tudsz fizetni, a bankkártya kibocsátó bank ügyfélszolgálatán érdeklődj. A webshop sikertelen hibaüzenet oldalán található 32 karakterből álló transaction ID-t továbbítsd az ügyfélszolgálatnak, hogy segíteni tudjanak. Leggyakrabban ezek az előforduló bankkártya problémák:
    • a bankkártyád nem alkalmas a webshopunkon történő vásárlásra
    • nincs fedezet a kártyán
    • a kártyán biztonsági limit van beállítva

Jegy Helpdesk

Ha segítségre van szükséged, kérdésed van az online tranzakcióval kapcsolatban, vagy a vásárlás során tapasztalt problémáidra keresel megoldást, keresd kollégáinkat a következő elérhetőségeken:

E-mail: ugyfelszolgalat@budapestspas.hu

Levelezési cím: Budapest Gyógyfürdői Zrt. 1034 Budapest, Szőlő utca 38.

Amennyiben jegyet vásárolsz a webshopon, az Általános Szerződés Feltételek elfogadásával, és a fizetési tranzakció teljesítésével egyúttal kötelező erejű szerződést is kötsz a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel.

Ez a szerződés nem minősül írásba foglalt szerződésnek, ami azt jelenti, hogy azt a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. nem rögzíti, és a szerződés utóbb nem lesz hozzáférhető. A szerződés nyelve a magyar.